14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Višňový džem

Název Množství a jednotka
višně 1 kg
želírovací cukr 500 g
kyselina citronová 1 lžička

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme bez vody asi deset minut. Tyčovým mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, buď dohladka, nebo tak, aby zůstaly větší kousky. Přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr, povaříme pět minut za stálého míchání a odebírání vzniklé pěny. Přidáme lžičku kyseliny citronové, povaříme ještě minutu a odstavíme, Ihned plníme do vyvařených, suchých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru alespoň na pět minut.


 


RECEPTY

Telecí ragů s mrkví a hráškem

Postup: Telecí maso (kýtu, plecko, hrudí) nakrájíme na kostky a poprášíme hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Záhorácký pstruh

Postup: Pstruhy si omyjeme, osušíme , nasolíme a necháme odležet. Žampiony oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičková pomazánka s vejci

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy.... zobrazit recept

RECEPTY

Hlívový guláš s krůtím masem

Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový koláč

Postup: Těsto:Cukr utřeme se třemi žloutky (jeden žloutek si odložíme stranou do... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Kraví hora

Hotel Kraví hora má stylovou NEKUŘÁCKOU RESTAURACI s dětským koutkem, která...